lördag 19 maj 2012

Italiens fylld fläskfile


Italiensk fylld filé
Buffé nr 3 2001, sida 29
14 kommentarer
SVÅRIGHETSGRAD: Medel
TILLAGNINGSTID: Under 45 min
PORTIONER: 4
Ingredienser
1 fläskfilé (à ca 600 g)
6 skivor parmaskinka
75 g fetaost eller mozzarellaost
5 marinerade soltorkade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 kruka färsk basilika
1 paket bacon (à 140 g)
2 msk smör eller margarin
12 trägrillspett (i trä)
Gör så här
1. Lägg grillspetten i blöt. Ansa och skär ett djupt snitt på längden längs
med filén. Vik upp filén.
2. Dela skinkbitarna i mindre bitar, skiva osten eller smula fetaosten i mindre bitar. Finhacka basilikan.
3. Salta och peppra i filén, fyll den med skinka, ost, tomatbitar och basilika.
4. Linda baconskivor runt hela filén. Sätt ugnen på 200°C.
5. Smält matfettet och bryn filén hastigt runt om.
6. Stick in grillspetten från ena långsidan så att du efter tillagning kan skära lagom stora bitar mellan pinnarna.
7. Stek ca 20 min i ugnens mitt. Ta ut och skär med vass kniv mellan pinnarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar