måndag 25 juni 2012

Fiskgratäng


Fiskgratäng


2 port.  ca 30min

Ingredienser

300 gram fiskfilé(er)
1 msk smör
1 tsk salt
1,5 msk fiskbuljong
100 gram räkor
1 knippa(en) dill, finklippt

Gratinering
2,5 msk riven ost

Gratängsås
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk vetemjöl
fiskspad
1 st äggula(or)
salt
peppar

Tillagning
1. Skölj de färska fiskfiléerna, tina de djupfrysta eller skär det halvtinade fiskblocket i 2 cm tjocka skivor.

2. Smörj en ugnsfast form. Lägg fisken i formen och salta. Tillsätt fiskbuljongen och koka i 200 grader varm ugn i 10-15 minuter.

3. Gör gratängsåsen. Blanda grädden, mjölet och fiskspadet och hetta upp i 3 minuter. Tillsätt äggulan och kryddorna.

4. Lägg räkorna på fisken och slå såsen över. Strö på osten och gratinera i 250 grader varm ugn tills rätten är genomvarm och har fått fin färg. Garnera med dill.

Räkorna kan bytas ut mot musslor, svamp, ansjovis eller sparris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar